Een paar keer meedoen?

EEN PAAR KEER MEEDOEN, DAT KAN !!

Kom eens kijken bij de training om je ervan te overtuigen wat fietscross nu eigenlijk is. Je mag 4 x gratis meetrainen om ook het gevoel eens te ondergaan wat het is om over de bulten te gaan met een fiets. Je begint dan in onze instroom groep. 

De instap groep is alleen op de maandag van 17.30 uur tot 18.15 uur. (45 minuten) We geven op een speelse en positieve manier training en zorgen voor veel fietsmeters om zo snel mogelijk de basis aangeleerd te krijgen. Wel stellen we een aantal voorwaarden voordat je voor het eerst een keer mee komt doen, namelijk:
  • Minimum leeftijd is 5 jaar, tenzij anders is overlegd met de trainer!
  • Je krijgt 4 gratis lessen, deze dienen opgemaakt te worden binnen een termijn van 6 weken. (inclusief gebruik faciliteiten, helm, handschoen en bmx)
  • Je krijgt een strippenkaart waarop de trainer de aanwezige lessen aftekent. Klik hier om het formulier te downloaden
  • Bij een volle strippenkaart is er de mogelijkheid om nog 4x mee te kunnen doen voordat je lid wordt van de club. Je betaald €15,- per keer of €45,- voor alle 4 lessen in 1 keer.
  • Na 8 lessen zal er een voldoende basisniveau moeten zijn om door te stromen naar groep 1. We letten hierbij op fietsbeheersing (remmen, basishouding en balans), besef van snelheid en de ontwikkeling in de 8 lessen.
  • Voorwaarde om door te stromen naar groep 1 is dat je zelfstandig en veilig de baan over kan, dit inclusief startheuvel + hek.
  • Na 8 lessen is een lidmaatschap verplicht. Je kunt hier klikken voor het aanmeldingsformulier.
  • Wanneer je lid wordt dien je het eigen materiaal op orde te hebben: Fiets, Helm, Bescherming & Handschoenen. Voor advies vraag de trainers!
 Afhankelijk van de planning en het aantal deelnemers in de instroomgroep krijg je bericht wanneer je kunt beginnen. (meestal wel direct) De sport is erg in opkomst en willen daarom graag de nieuwelingen goed kunnen begeleiden voor hun eerste succeservaringen. Te veel kinderen in een groep, gaat ten koste van de veiligheid en plezier. Daarom hebben we maximaal 12 tot 16 personen voor de instroomgroep. Graag van te voren even navragen bij de trainer van de instroomgoep (Sieger Everts, lseverts@home.nl )of er plaats is om mee te doen, dit om teleurstellingen te voorkomen!  

Wat moet ik meenemen als ik een keer wil proberen:

Als je zelf nog geen 18 jaar of ouder bent dan dient er een volwassene mee te gaan en de gehele training aanwezig te zijn. Waarom? Het is een risico- en contactsport waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit.

- BMX- of crossfiets
- Shirt of jas met lange mouwen
- Broek met lange pijpen, geen 3/4 
- Bidon met drinken 
- Lef en durf

De club heeft een aantal leenfietsen, een paar helmen en handschoenen. Als je zelf een crossfiets hebt, hoeft geen professionele BMX te zijn, dan mag je die ook meenemen zodat je met je eigen vertrouwde fiets rondjes kunt fietsen.

Mocht je na die 4 x meetrainen zin hebben om lid te worden van de vereniging dan geldt ook voor jou dat je fiets aan de geldende regels moet voldoen. Het motto tijdens de trainingen is altijd, alles mag, maar niets MOET.

Bij FC Unitas staat het plezier voorop!

Wanneer je nog vragen hebt dan kan je contact opnemen met de club. secretaris@fc-unitas.nl.