Informatie

WEDSTRIJDINFORMATIE


REGIOWEDSTRIJD

Bij een NFF regiowedstrijd zijn er maximaal 6 renners aan de start. Als je mee wilt doen met een regio wedstrijd, dan dien je je ter plaatse waar de wedstrijd wordt gehouden in te schrijven, dit heet daginschrijving. Per wedstrijd is € 4,-. Inschrijven kan van 12.30 uur tot 13.15 uur.

Om 13.00 uur heb je de gelegenheid om te trainen. Dit is om de baan te verkennen en starthek training te oefenen. (niet elk hek is hetzelfde en juist de start is bij het fiestcrossen belangrijk) Om 13.45 uur is de training afgelopen en kun je kijken op de wedstrijdlijsten in welke manche en op welke plek je aan de start dient te verschijnen. WEES OP TIJD in het parc fermé.


NOORDCUP / HERFSTBOKAAL

Bij de Noordcup en de Herfstbokaal gaat het iets anders. Dit zijn wedstrijden die over 3 zaterdagen zijn verdeeld. Aan het eind van deze reeks is er een beker te winnen als je minstens 2 van de 3 hebt gereden. De indeling van de manches en finales is bij deze wedstrijden net even anders: 4 manches, elke keer met verschillende rijders en dan de finales. Dit varieert van een F-finale tot een A-finale. Hoe beter je gereden hebt in de manches, hoe hoger je ingedeeld wordt in de finales. Maar houdt goed in de gaten: Zit je bijvoorbeeld in een D-finale en je wordt eerste in deze finale, dan ga je over naar de C-finale, enz. Zo kun je uiteindelijk nog in de A-finale komen. Kosten voor deze drie wedstrijden inclusief beker bedragen €8,00.

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP

Daarnaast kent de NFF nog Provinciale Kampioenschappen ( PK'S ). Als de baan het toelaat wordt er met 8 rijders gestart, anders met 6. Provinciale kampioenschappen duren een hele dag. (kosten € 5,- p.p, dit is €. 4,- voor de wedstrijd en €. 1,- voor de fotofinish). Hier beginnen de trainingen om 8.45 uur. Tot 9.45 uur kunnen de rijders t/m 12 jaar op de baan. Vanaf 9.45 uur tot 10.45 uur is de training voor rijders vanaf 13 jaar. Dat is dus soms vroeg je bed uit. 

Deze wedstrijden hebben een voorinschrijving. De lijst hiervan wordt aan het begin van het fietscross seizoen rond gemaild of is te downloaden op onze website. Inschrijven op de wedstrijddag geeft een boete, je betaalt dan het dubbele.


AFDELINGSKAMPIOENSCHAP KNWU

De AK’s zijn district gebonden. Hier is het district Noord-Oost. Vaak zijn er zo’n 8 a 9 van deze wedstrijden in een jaar. Hiervoor heb je alleen een basislicentie nodig. De inschrijving voor deze wedstrijd is tussen 9.30 en 10.15 uur. De training start om 9.30 uur tot 10.30 uur. Aanvang wedstrijd zo’n 15 minuten nadat de lijsten zijn opgehangen, meestal is dit rond 11.00 uur. 

TOPCOMPETITIE KNWU

De TC’s zijn landelijke wedstrijden en vereist een wedstrijdlicentie. Ze zijn echt de moeite waard om eens te bezoeken. Veel spektakel als de junior en elite rijders in de baan komen. Maar natuurlijk ook heel leuk om zelf mee te doen. De trainingen zijn, net als de time-trials, op zaterdag en starten rond 13.30 uur. De wedstrijd is op zondag. Van te voren is nog een korte trainingsmogelijkheid vanaf 8.15 uur. Aanvang van de wedstrijd is 10.00 uur.